Basis en Green maken Riverdale Festival 2019 mogelijk

Gouda – Riverdale Festival 2019 is officieel bevestigd voor zaterdag 25 mei. Het Goudse dance festival organiseert zijn tweede editie langs de Nieuwe Gouwe O.Z., op een groot, braakliggend terrein van GREEN Real Estate. De overeenkomst is mogelijk gemaakt door Basis Bedrijfshuisvesting.

Riverdale Festival zal wederom plaatsvinden in het laatste weekend van mei. Echter zal er dit jaar gefeest worden op een andere locatie. Waar het festival vorig jaar zijn debuut maakte op GOUDasfalt, zal het dit jaar verhuizen naar de Goudse Poort. ¨Riverdale Festival kan en moet groeien¨, aldus Thomas de Boer, productiemanager bij Riverdale Festival, ¨daar is op GOUDasfalt, helaas, geen ruimte voor. Zij zijn hun terrein constant aan het ontwikkelen, beter aan het maken en aan het verduurzamen. Voor ons blijft er hierdoor minder ruimte over, wat zou betekenen dat we minder bezoekers kunnen toelaten dan vorig jaar. Het nieuwe terrein aan Nieuwe Gouwe O.Z. geeft ons de ruimte om meer bezoekers kwijt te kunnen en onze creativiteit de vrije loop te laten.”

Volgens programmeur en marketeer Jos Uitterhaegen zijn er veel voordelen aan de nieuwe locatie: ¨Het terrein is vlakker en kaler, daarom kunnen we het festival beter naar onze wens indelen, een volledig eigen festivalbeleving creëren dus. Ook is er meer ruimte voor het parkeren van fietsen en kan de pendelbus direct voor de ingang van het terrein stoppen. Je mist weliswaar de uitstraling die GOUDasfalt heeft, maar we zullen er alles aan doen om een nog toffere industriële sfeer te creëren, met een kleine knipoog naar het vorige terrein.¨

Advertisements

Riverdale Festival was afgelopen voorjaar met maar liefst 3.500 bezoekers uitverkocht. Toch waren er nog honderden danceliefhebbers die geen kaartje meer wisten te krijgen en daardoor het feestje aan zich voorbij zagen gaan. Zakelijk leider Gerben Roskam: ¨Dit jaar schalen we op naar 5.000 bezoekers. Zo kan iedereen die zin heeft in het festival er gewoon bij zijn¨. Door de verhuizing naar het nieuwe terrein kunnen we een nog beter festival neerzetten. Dit zal worden gerealiseerd door een betere programmering, sensationele lichtshow, imposante stage en meer aankleding over het hele festivalterrein.”

De reguliere kaartverkoop voor Riverdale Festival 2019 begint aanstaande maandag 14 januari om 12:00 uur. Bezoekers van vorig jaar hebben per mail de mogelijkheid gekregen om nu al hun kaartje te bemachtigen. De bekendmaking van de line-up volgt een week later op maandag 21 januari.

 

10-01-2019 12:00