Banketbakkerij Van Dijk doneert 2.100 bereklauwen aan Groene Hart Ziekenhuis

Gouda – Banketbakkerij Van Dijk uit Gouda doneert 2.100 bereklauwen aan het Groene Hart Ziekenhuis. Op donderdag 16 april rijden banketbakkers Linda en Don Frederiks met hun karakteristieke bus met moorkop op het dak naar het ziekenhuis in Gouda om de specialiteit van het huis daar af te leveren aan alle hardwerkende zorgmedewerkers.

De bereklauw is een lokaal bekend gebakje van slagroom en cake. De donatie van 2.100 bereklauwen is het resultaat van dagen werk. De gift wordt gerealiseerd met dank aan veel donaties van klanten in de winkel en ondernemers uit de regio die ook de zorgmedewerkers van het Groene Hart Ziekenhuis een hart onder de riem willen steken.

Financiële donatie bovenop bereklauwen

”Dit jaar hebben we zelf de zorg van het Groene Hart Ziekenhuis mogen ervaren en waren we zo onder de indruk van hun inzet”, zeggen ondernemers Linda en Don Frederiks. “Graag willen we al deze mensen en hun collega’s in het zonnetje zetten, door te doen wat we goed kunnen: bereklauwen maken.” Naast de 2.100 bereklauwen willen de bakkers ook een donatie doen van 1.575 euro aan de Stichting Vrienden Van Het Groene Hart Ziekenhuis.

Advertisements
Van bakker tot banketbakkerij Van Dijk

Bakkerij Van Dijk is al 130 jaar een begrip in Gouda. In 1890 begint ondernemer Dirk van Dijk een winkel in brood en bakkerswaren in de Doelensteeg. Na de Tweede Wereldoorlog legt ondernemer Domie van Dijk zich toe op banket en roomboterkoekjes. In 1990 wordt de winkel aan de Doelenstraat ingrijpend gerenoveerd en het 100-jarig bestaan gevierd. De gemeente Gouda besluit tevens dat het pand een Monument is en plaatst het op de monumentenlijst. Op 4 september 2015 heeft het de koning behaagd ons het predicaat ‘bij koninklijke beschikking’ toe te kennen. Deze koninklijke onderscheiding werd officieel uitgereikt door de Commissaris van de Koning Jaap Smit en de burgemeester van Gouda. Per 1 juli 2018 zijn Linda en Don Frederiks de eigenaren van de geliefde banketbakkerij.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android

14-04-2020 13:50