Aafke van Leeuwen behaalt brons op World Games

Gouda – Vrijdag 29 juli gingen de World Games in Wroclaw in Polen van start. Jiu Jitsuka Aafke van Leeuwen won uiteindelijk brons tegen de Pool Mackowiak.  

De Gouwenaren Aafke van Leeuwen en Boy Vogelzang reisden dinsdag af naar Wroclaw (Polen) voor de World Games. Aafke was vrijdag aan de beurt, en won de eerste en tweede wedstrijd gemakkelijk. De halve finale werd vervolgens verloren. Uiteindelijk behaalde ze brons tegen de Pool Mackowiak.

Morgen is Boy Vogelzang aan de beurt in de -69kg klasse.

Advertisements

De World Games worden net als de Olympische Spelen, eens in de vier jaar gehouden. Alle sporten die inmiddels in aanmerking komen om de Olympische status te krijgen, zijn vertegenwoordigd tijdens deze wereldspelen. Voor topsporters als Van Leeuwen (als 1e geplaatst op basis van world ranking) en Vogelzang (3e geplaatst) is dit het grootste evenement waar zij zich voor kunnen kwalificeren. Samen met bijna 4000 andere atleten zullen zij strijden om het felbegeerde goud tijdens de wereld spelen. Ju Jitsu Team NL is in vijf categorieën vertegenwoordigd, twee daarvan worden ingevuld door deze Goudse sporters.