4-0 winst na verlies

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Timios pas de eerste competitiewedstrijd tegen het 3e damesteam van Kratos ’08. Dit team nam de 3e plek in de competitie in, maar één plekje onder Timios. Een belangrijke wedstrijd dus, zeker na het verlies van vorige week. Vol goede moed begon Timios aan de wedstrijd.

De eerste set werd met overtuiging begonnen. Met twee goede serviceseries namen de dames meteen een grote voorsprong waardoor het voor Kratos bijna onmogelijk werd om deze achterstand in te halen. Doordat Timios voor alle ballen bleef gaan en voor elke bal bleef vechten werd de eerste set overtuigend gewonnen met 25-14. Deze overtuiging werd doorgepakt in de tweede set. Door weer met een enorme voorsprong te beginnen kreeg Kratos geen kans om in het spel te komen. Zelfs met grote voorsprong werd Timios niet rommelig en maakte Eline Kamerman weer haar debuut na haar blessure waardoor Timios drie aanvallers aan het net bleef houden. Kratos had niet op deze tegenstand gerekend en Timios kon deze set gemakkelijk winnen met 25-10.

Kratos hervond zichzelf in de derde set. De score bleef lang gelijk en Timios moest nu alles uit de kast halen om de set binnen te slepen. Door veel eigen fouten kon Kratos bij blijven. Aan het einde wist Timios zichzelf weer te herpakken en de set binnen te slepen met 25-21. De vierde set begon weer beter. Met de winst al op zak bleven de dames van Timios dames 1 doorvechten voor het extra puntje in het klassement. Kratos werd overrompeld doordat Timios het einde van de derde set door wist te trekken naar de vierde set. Kratos kon de bal maar niet op de 81 vierkante meter van Timios krijgen. Timios had hier meer succes mee en won de set weer overtuigend met 25-15.

Volgende week donderdag is de kraker tegen de koploper, VV Haaglanden dames 3. Met 1 punt (maar ook een wedstrijd) minder staat Timios nog op de tweede plaats in het klassement. In de volgende wedstrijd hoopt Timios de eerste plek in het klassement te veroveren. De kraker is aanstaande donderdagavond om half 10 in Voorburg. Dus pak je ratel en spandoek en kom ze aanmoedigen!