Heren Z&PC De Gouwe de baas in De Sniep

De waterpoloërs van De Gouwe boekten zaterdag tegen OZV uit Oudewater (9-7) de zesde thuisoverwinning van het seizoen. De Waddinxveense formatie begint weer baas in eigen huis te worden.
Van de laatste zes duels in zwembad De Sniep, sinds jaar en dag de vaste thuisbasis van De Gouwe, werden er vijf gewonnen. Alleen Sassenheim (7-7) ontkwam aan een nederlaag.
Zoals wel vaker dit seizoen liet De Gouwe ook tegen OZV de machine langzaam warm draaien. Hoewel de thuisploeg vanaf het begin beter was dan de bezoekers, bleef een voorsprong lang uit. Pas na twee minuten in de derde periode scoorde Raymond Zijderhand uit een prachtige pass van Jordy Witjes de 5-4. Vanaf dat moment speelde De Gouwe een gewonnen wedstrijd, omdat OZV er conditioneel doorheen zat, mede veroorzaakt door de strakke pressing die de thuisclub de gasten in de eerste twee partjes oplegde.
“Er werden ontzettend veel fouten tegen ons in de aanval gefloten”, concludeerde trainer/coach Erik van Leeuwen. “In mijn ogen niet allemaal terecht, feit was wel dat we ons aanvalsspel moesten aanpassen. We zijn met een zwemmende midvoor gaan spelen. Dat wierp uiteindelijk zijn vruchten af. Ik ben van mening dat OZV er met 9-7 nog genadig vanaf kwam.”
Doelpunten De Gouwe: Raymond Zijderhand 4, Alexander Schot, Joep van Straalen 2, Jurre Geleijnse 2.