HEREN 1 BOUNCERS BASKETBALL BOEKT RUIME ZEGE OP CONCURRENT

Bouncers Heren 1 kon afgelopen zaterdag in Rijswijk bij winst op concurrent Lokomotief 2 een goede stap zetten naar het kampioenschap in de 1e klasse B afdeling West. Thuis was wel gewonnen van de Rijswijkers, desondanks was er voor aanvang van de wedstrijd toch wel de nodige spanning. Ten onrechte zo bleek, want Bouncers kwam niet in de problemen. Met goed basketbal en een gedegen verdediging werd een ruime 77-46 overwinning behaald. Daarmee staan de heren met nog vijf wedstrijden te gaan zes punten voor op de nummers twee en drie en acht op nummer vier Green Giants uit Leusden.

Uit had Dames 1 van Bouncers Basketball nog verloren van Binnenland 3, maar vrijdagavond behaalde de ploeg in de Duikelaar een regelmatige 53-39 op de bezoeksters uit Barendrecht. Via 13-10 in het eerste en 14-9 in het tweede kwart stond de thuisploeg bij rust op een 27-19 voorsprong, waarna de overwinning niet meer in gevaar kwam. Door deze overwinning blijft Bouncers op de tweede plaats met twee punten achterstand op koploper Rowic.

Bouncers Heren 3 leek voor een daverende verassing te zorgen door het bezoekende en koploper Punch 5 uit Delft na het eerste kwart al op 12 punten achterstand te zetten, 22-10. Helaas bleek de thuisploeg met die 22 punten zijn kruit te verschoten hebben. De Delftenaren namen het initiatief over, wonnen het tweede kwart en naderen tot op vier punten, rust 31-27, om in het derde kwart, met 8-14, op voorsprong te komen. Het vierde kwart was ook voor de bezoekers en bleef Bouncers met 48-57 met legen handen achter.

Bij Bouncers Meisjes Onder 18 1 gaat de strijd om het kampioenschap tussen Grasshoppers, Lokomotief en Bouncers. Een week eerder hadden de BouncerMeisjes in Katwijk nog verloren van Grasshoppers en was de ploeg vrijdagavond in de Duikelaar uit op revanche. En dat ging niet zonder slag of stoot. Aan inzet ontbrak het de teams niet en bij het ingaan van het vierde en laatste kwart bedroeg het verschil maar een punt, 36-35. In het vierde kwart kwam de thuisploeg weer op voorsprong, 42-40, om die niet meer uit handen te geven, 51-44.

Bij Bouncers Jongens Onder 18 2 en het bezoekende Squirrels 1 uit Berkel en Rodenrijs ging de strijd alleen in het eerste kwart gelijk op, 14-14. In het tweede kwart kwam de thuisploeg nauwelijks aan scoren toe en konden de bezoekers uitlopen naar een 23-34 voorsprong bij rust. Die voorsprong werd door de bezoekers met winst in het derde en vierde kwart verder uitgebouwd naar een 77-45 overwinning.

Overige uitslagen:

Heren Bouncers Onder 20 1 nam revanche voor de eerder geleden nederlaag uit bij Woodpeckers uit Houten door in de Mammoet nu wel te winnen met 72-63.
Meisjes Onder 16 1 maakte in de race om het kampioenschap in Katwijk geen fout en won afgetekend met 60-28. Grootste concurrent blijft het Rotterdamse Divine 1. April wordt dan ook een spannende maand voor de meisjes met de uitwedstrijden tegen Divine en Rotterdam Basketbal.
Bouncers Jongens Onder 14 1 was niet opgewassen tegen de ijzersterke koploper Cobra Nova 1 uit Voorburg. De thuisploeg moest met 29-84 de winst aan de bezoekers laten.

Volop spanning zaterdagmiddag in de Mammoet bij Bouncers Gemixt Onder 12 1 en het bezoekende DAS 1 uit Delft. Een week eerder had Bouncers nog nipt verloren van DAS en ook nu ging de strijd gelijk op. Om zicht te houden op het kampioenschap was winst voor beide teams noodzakelijk. De verschillen waren dan ook klein, waarin Bouncers bij rust een kleine voorsprong had, 24-23. Ook in de tweede helft volop spanning en moest de beslissing vallen in het laatste kwart en die viel uit in het voordeel van Bouncers 48-45. Zaterdag 2 april kan de ploeg bij winst op CobraNova kampioen worden. Plaats van handeling sporthal de Duikelaar en de aanvang is 18.00 u.

Bouncers Gemixt Onder 10 1 behaalde in de Mammoet een ruime 64-14 overwinning op het bezoekende Grasshoppers 1, maar zal de ploeg van Juan de Miranda en Jolanda Zwijnenburg het kampioenschap zeer waarschijnlijk aan BS Leiden 1 moeten laten. Gemixt Onder 10 2 kwam net iets tekort tegen het bezoekende The Jumpers uit Den Haag. Via een 14-18 ruststand namen de bezoekers met 27-33 de winst mee naar huis.