Zwemwaterlocaties 2018 bekend

De Provincie Zuid-Holland heeft de zwemwaterlocaties van 2018 bekend gemaakt, deze zijn vastgelegd in het besluit Aanwijzing zwemwaterlocaties in oppervlaktewater zwemseizoen 2018. Dit besluit wijst de zwemlocaties in natuurwater voor het zwemseizoen 2018 aan. De provincie doet dit op grond van de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden.

De zwemwaterlocaties liggen zowel langs de kust als in binnenwateren. Ook de Reeuwijkse plassen staan weer op de lijst. Tijdens het zwemseizoen, dat van 1 mei tot 1 oktober 2018 duurt, worden de locaties gecontroleerd op veiligheid en waterkwaliteit. Zwemmen op locaties die niet op de lijst voorkomen wordt door de provincie ontraden. De aangewezen locaties zijn te herkennen aan de provinciale borden en zijn te vinden op de landelijke website www.zwemwater.nl.

De lijst met zwemwaterlocaties is van 3 april tot en met 15 mei 2018 te downloaden van www.zuid-holland.nl/zwemwater

Advertisements

Download de zwemwater-app
In de zwemwater-app (Android en Apple store) staan actuele gegevens over de zwemlocaties. Check deze app als je wilt weten of een zwemplas schoon is en vrij van bijvoorbeeld blauwalg of botulisme.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl