Zwemseizoen ten einde voor Ons Polderbad in Stolwijk

Stolwijk – Op zaterdag 16 september sloot zwembad Ons Polderbad haar deuren. Tijdens dit seizoen hebben bijna 60.000 mensen Ons Polderbad bezocht.

Er werden weer enkele activiteiten georganiseerd, onder meer de midzomernachtduik, disco zwemmen voor de jeugd, diverse speelmiddagen, de cursus ‘auto te water’ en in juli kwam er een duikschool bij. Daar hebben we nog een leuke speelmiddag (onderwaterwereld) mee georganiseerd. Bij goed weer volgend jaar is het zeker de moeite waard om het nogmaals te doen. Tevens is het jaarlijkse dauwzwemmen op Hemelvaartsdag gehouden.

“Wij zijn nog steeds in de unieke positie om de beide basisscholen in Stolwijk twee keer per week schoolzwemmen te geven aan de groepen 3 t/m 8. De laatste weken van het zwemseizoen stonden in het teken van het afzwemmen. Totaal zijn er dit jaar 73 kinderen geslaagd voor een A, B en C diploma. Als zwembad kunnen wij daar alleen maar trots op zijn. Een aantal heeft zowel het A als B diploma gehaald. Er hebben in totaal tien Stolwijkse kinderen van Syrische afkomst een zwemdiploma gehaald. Twee het A en B diploma, en zeven alleen het A diploma. Er was er zelfs een die A,B en C diploma heeft gehaald in één seizoen.” Naast het afzwemmen werd in Ons Polderbad een geslaagd pannenkoekenfeest georganiseerd voor de A-leskinderen.

Op vrijdag 8 september van het zwemseizoen hebben zeventig trouwe baantjes zwemmers in de vroege ochtend genoten van een uitgebreid ontbijt. De laatste dag werd traditioneel afgesloten met de prijsuitreiking van de leukste vakantiekaart, en de gratis verloting. We hebben samen met zwembad de Loete doppen gespaard voor het diabetesfonds. Bijna 100 kg, iedereen bedankt voor het meesparen. Mevrouw de Jong Haasnoot, het verzamelpunt voor Stolwijk (waar we voor spaarde) moet er om gezondheidsredenen per 1 oktober mee stoppen. Zij is op zoek naar een opvolger.

Nu het zwemseizoen ten einde is gaan de vrijwilligers weer hard aan het werk om Ons Polderbad op te knappen, zodat volgend jaar eind april de deuren weer geopend kunnen worden. Namens het zwembadpersoneel wensen wij iedereen een fijne winterslaap en hopen iedereen volgend seizoen weer terug te zien. U kunt ons via Facebook (Ons Polderbad Stolwijk) volgen. Foto’s van diverse activiteiten zijn te vinden op www.onspolderbad.nl