Makkelijke seizoenstart voor Timios Heren 1

Boskoop – Nog voordat de competitie van start gaat moest het 1e herenteam van volleybalvereniging Timios voor de 1e ronde in de bekercompetitie afreizen naar Pijl PQV in De Lier. Ten opzichte van vorig jaar heeft het team geen veranderingen ondergaan. Het op elkaar ingespeelde team uit de 1e klasse moest het in deze bekerwedstrijd opnemen tegen het 2e herenteam van Pijl PQV dat in de competitie uitkomt in de 2e klasse.

Het werd voor Timios een makkelijke avond. Het team weet een flinke servicedruk te combineren met fraaie aanvalscombinaties. Dit spelletje ging in de meeste rally’s iets te snel voor Pijl PQV dat het Timios geen moment moeilijk kon maken. Passer-lopers Niels Verschoor en Erik-Jan de Keijzer werden keer op keer goed bediend op de buitenkant door spelverdeler Rens de Rooij. Alle drie de spelers lukte het om diverse aces te slaan met sprongservices.

Middenaanvallers Luck Crijnen en Martien Grootendorst kwamen ook goed aan hun trekken omdat de passing prima in orde was. Grootendorst wist in totaal vier serviceaces te produceren. Op de diagonaal positie verdeelden Milan Merkus en Arjan van Schoonhoven de speeltijd. Het team liet zien goed op elkaar ingespeeld te zijn. Omdat twee spelers niet konden aantreden deze avond was middenaanvaller Harm Griffioen van het 2e herenteam aan de selectie toegevoegd. Hij laat zien goed mee te kunnen op dit niveau en is dus een waardevolle back-up voor het team.

In de eerste set wist Pijl PQV nog zestien punten te behalen maar set twee en drie gingen verloren met 13-25 en 14-25. Voor Timios was het een goede wedstrijd om wat ritme op te doen voordat de competitie komende vrijdagavond in de Plataan in Boskoop tegen Sovicos H2 van start gaat.