Zwemploeg Widex GZC DONK op Nederlandse Kampioenschappen

(Op de foto: Estafetteploeg Widex GZC DONK (vlnr) Remco Oskam, Joris de Gier, Paul van Grol en Duncan van Haaren)

Afgelopen weekend vond het ONK (Open Nederlandse Kampioenschappen) zwemmen plaats. Ook Widex GZC DONK was met een ploeg vertegenwoordigd op dit toernooi, waar de beste zwemmers uit Nederland aan de start staan. Vanuit Widex GZC DONK stonden Duncan van Haaren, Paul van Grol en Tim van Duuren voor meerdere individuele nummers aan de start. Daarnaast stond er ook een estafetteploeg, bestaande uit Joris de Gier, Remco Oskam, Paul van Grol en Duncan van Haaren aan de start.

Duncan plaatste zich op de 200 meter schoolslag met een pr van 2.42.42 als 3e in de A-finale. In deze A-finale werd er enorm snel gezwommen en alle tijden lagen dicht bij elkaar. Duncan eindigde als 5e, op slechts 0.25 seconden van het brons met een pr van 2.19.61. Op de 100 meter schoolslag plaatste hij zich met een pr van 1.04.98 als eerste voor de B-finale. Hierin werd hij 3e met een tijd van 1.05.03, dus 11e overall. Op de 50 meter schoolslag plaatste hij zich met een pr van 29.29 als 1e voor de B-Finale. Uiteindelijk werd hij hierin 6e, dus 14e overall.

Paul van Grol startte op de 50 en 100 meter schoolslag. Helaas miste hij de vorm van afgelopen maart en lukt het hem niet om zijn oude tijd te zwemmen. Hij eindige op de 50 meter als 41e en op de 100 meter schoolslag als 58e.

Voor Tim van Duuren was het ONK een voorbereiding op het WK Parazwemmen in Londen (9 t/m 15 september). De focus lag op het werken aan de race indeling en racetechniek. Op de 50 meter schoolslag werd Tim 2e in een tijd van 32.87. Op de 200 meter schoolslag zwom hij een Nederlands Record voor zijn categorie en werd 3e overall, in een tijd van 2.42.46. Op de 100 meter schoolslag werd hij 2e van Nederland in een tijd van 1.12.43.

De estafetteploeg stond aan de start voor de 4x 100 meter vrijeslag. Joris, Remco, Paul en Duncan hadden er zin in en tikte aan in een tijd van 3.51.97. Hiermee werden ze 14e en zwommen ze een nieuw clubrecord.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?