Zweedse ambassadeur komt naamborden onthullen in Gouda Oost

Gouda – Op initiatief van het Wijkteam Oost zijn in de buurt Vreewijk borden geplaatst die informatie geven over de personen waarnaar de straten in deze buurt zijn genoemd. Het betreft in alle gevallen Nobelprijswinnaars voor de Vrede. In dit stadium zijn 12 borden geplaatst. Gekoppeld aan de voortgang van de stedelijke vernieuwing van de noordkant van de buurt zullen de resterend borden worden geplaatst.

Op 27 maart worden deze borden officieel onthuld door en in aanwezigheid van de ambassadeur van Zweden, Per Holmström, de burgemeester van Gouda, Milo Schoenmaker, Lisanne Mudde en kinderen van groep 7 van de school Wereldwijs.
Het initiatief van het wijkteam is ingegeven door de wens de herinnering levend te houden aan al deze personen die zich op velerlei manier met gedrevenheid, creativiteit, zelfopoffering en doorzettingsvermogen hebben ingezet voor de vrede. Als inspirerend voorbeeld voor onze generatie. Daarnaast moeten de borden de identiteit van de buurt te versterken.

Ontwerp
De tekst en het ontwerp van de borden zijn van de hand van Lisanne Mudde. Zij vervaardigde tekst en ontwerp van de borden als profielwerkstuk in het kader van haar afstuderen aan de havo van het Driestarcollege. De borden zijn vervaardigd door in de wijk Oost aanwezige bedrijven. De borden zijn gefinancierd met geld van het wijkteam en middels sponsoring door Gebrs. Lafeber Transportbedrijf, eveneens in Oost gesitueerd.

De officiële onthulling vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via persbericht@goudafm.nl