ZuidplasFM definitief de lokale omroep voor gemeente Zuidplas

Zuidplas – Vandaag is officieel bekend gemaakt dat ZuidplasFM voor vijf jaar de nieuwe lokale omroep wordt voor de gemeente Zuidplas. Dit heeft het Commissariaat voor de Media (CvdM) vrijdag 17 april bekend gemaakt.

”Het Commissariaat heeft besloten Zuidplas.FM aan te wijzen als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeente Zuidplas. Dit is van 14 april 2020 tot 14 april 2025. Daarnaast heeft het Commissariaat besloten de aanvraag van de andere aanvrager, Stichting Omroep Zuidplas, af te wijzen. Hiermee volgt het CvdM het advies van de gemeenteraad van Zuidplas op.

Nu het Commissariaat voor de Media het besluit heeft genomen, gaan de radars draaien. Zo kan Zuidplas.FM nu een FM-frequentie aanvragen bij het Agentschap Telecom (AT) en opzoek gaan naar een geschikte uitzendlocatie(s). “We zoeken een hoog gebouw, centraal gelegen in de gemeente.” Aldus Zuidplas.FM. Wil je meehelpen aan de bouw van de nieuwe lokale omroep voor Zuidplas? Meld je dan aan via info@zuidplas.fm.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas, Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android