Savelberg verzweeg negen sterfgevallen van corona

Gouda – In zorgcentrum Savelberg zijn tot 9 april negen bewoners overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Het virus brak er half maart uit op afdeling 5, waar mensen met dementie wonen. Familie van bewoners werden met brieven via de e-mail de hoogte gehouden van de situatie, maar opmerkelijk genoeg werd over de sterfgevallen gezwegen. Dat blijkt uit informatie in handen van deze krant.

Op de afdeling voor dementie woonden ten tijde van de uitbraak twintig bewoners. Familie van bewoners werden door het zorgcentrum uitvoerig geïnformeerd over de uitbraak. In een informatiebrief van 10 april bijvoorbeeld, worden de huidige stand van besmettingen gemeld. Ook schrijft het verpleeghuis over de genomen maatregelen, zoals isolatie van geïnfecteerde bewoners op de kamer en de bescherming van het zorgpersoneel.

Met deze uitvoerige updates wekte zij bij familie de indruk dat de uitbraak onder controle was. En dat terwijl inmiddels negen van de twintig bewoners van afdeling 5 aan het coronavirus waren overleden. Zorgpartners Midden-Holland heeft nog niet op onze bevindingen gereageerd.

Advertisements

17-04-2020 21:30