Zuid-Hollandse man: Sportief en een tikje ijdel

Utrecht, 8 december 2015 – Van alle mannen in Nederland, zijn de mannen uit Zuid-Holland het meest sportief. Dit blijkt uit het onderzoek uitgevoerd door Only for Men in twaalf provincies. Uit het onderzoek blijkt ook dat de Zuid-Hollandse mannen ijdel zijn, met name als ze met een vrouw uit eten gaan.

In Zuid-Holland zijn de mannen bezig met hun uiterlijk: 74,66% van de mannen sport, tegenover het landelijk gemiddelde van 65%. Van de sportende mannen, doet een groot deel dit alleen wanneer het hen uitkomt (29,33%). De mannen in deze provincie dragen liever sneakers dan nette schoenen.

Man luistert naar modeadvies vrouw
Schoenen koopt hij graag, want bijna de helft heeft 4 tot 6 paar schoenen in zijn bezit. De Nederlandse man laat zich graag kleden door zijn vrouw. Bijna 75% laat zijn kledingkeus door zijn vrouw beïnvloeden. De mening van vrienden komt op een tweede plek met 17,65%. De winkelstraat zal hij niet snel met zijn vrienden onveilig maken. Winkelen doet de Nederlandse man toch liever met zijn partner (61,42%) of alleen (32,71%).

Man toont interesse en is ijdel
Bij het uit eten gaan vindt de Nederlandse man het belangrijk om interesse te tonen in de persoonlijkheid (61,53%) van de partner. Ook vindt hij het belangrijk dat hij er zelf goed uitziet (14,86%), de rekening betaalt (14,75%) en de deur voor haar openhoudt (8,87%). Mannen uit Zuid-Holland zijn in vergelijking met andere provincies het meest ijdel. 21,33% vindt het belangrijk dat hij er goed uitziet. Dit is het hoogste percentage van Nederland.

Stoppelbaard intrek bij Zuid-Hollandse man
De meeste Nederlandse mannen hebben geen gezichtsbeharing (59,55%). 18,92% heeft een stoppelbaard, 13,78% een sik of snor. Daarnaast heeft 7,75% een volle baard. De stoppelbaard komt het meest voor in Zuid-Holland (24,39%). Echter veel tijd is hij niet kwijt met zijn gezichtsbeharing. ’s Ochtends staat ruim 60% van de mannen minder dan vijf minuten voor de spiegel.