Schouwburg voor de vierde keer genomineerd voor Theater van het Jaar Prijs!

De leden van de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP) hebben De Goudse Schouwburg genomineerd voor de Theater van het Jaar Prijs 2015.

De Goudse Schouwburg was al uitgeroepen tot Theater van het Jaar 2011 en in de 6 jaar tijd dat de jaarlijkse award bestaat is dit de vierde nominatie. Directeur Nel Oskam is dan ook vol trots!

“Dit is de vierde nominatie, maar ik ben nog net zo blij als met de eerste!”

De leden van de VVTP hebben alle theaters in Nederland beoordeeld aan de hand van verschillende criteria op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling, gastvrijheid, ondernemerschap en samenwerking.

Voorzitter Erwin van Lambaart: “We hebben een uitgebreide selectieprocedure gehad waarbij de scores uiteindelijk zo dicht bij elkaar lagen dat we hebben besloten om dit jaar maar liefst negen theaters te nomineren!”

Binnen de organisaties van de VVTP-leden zijn alle medewerkers betrokken geweest bij het nomineren van de theaters: van artiesten tot marketeers en van technici tot productieleiders en kantoorpersoneel.

De winnaar van de Theater van het Jaar Prijs neemt een speciaal vervaardigde stoel – ontworpen door Carla Janssen Höfelt – in ontvangst en houdt deze prijs een jaar bij zich. Daarna gaat de stoel naar de volgende winnaar.

Naast De Goudse Schouwburg zijn ook de volgende theaters genomineerd:
Theaterhotel Almelo, Chassé Theater (Breda), Schouwburg Amphion (Doetinchem), Rijswijkse Schouwburg, Theaters Tilburg, Theater De Leest (Waalwijk), het Zaantheater (Zaandam) en de Zwolse Theaters.

Op 11 januari wordt tijdens de VVTP Theaterbeurs de winnaar bekend gemaakt.