Zotte Zaterdag genomineerd voor Graaf Floris Prijs

Gouda – Het middeleeuws evenement van Gouda, Zotte Zaterdag, is genomineerd voor de Graaf Floris Prijs door het Hoofdkwartier. Hoe was het leven in Gouda in de middeleeuwen? Dit en meer werd zaterdag 15 oktober tijdens Zotte Zaterdag helemaal duidelijk.

Het Hoofdkwartier Gouda is een organisatie van Goudse bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan een levendige stad.  Gouda kent meerdere waardevolle tradities, die jaarlijks tienduizenden mensen naar het hart van de stad trekken. Deze evenementen en nieuwe initiatieven kunnen rekenen op financiële steun van het Hoofdkwartier Gouda . In dat kader wordt jaarlijks de Graaf Floris Prijs uitgereikt.

Zotte Zaterdag
Op en rond de Markt klonk middeleeuwse muziek, er liepen hofdames in praaljurken en een deel van de warenmarkt was ingericht met kramen met koopwaar uit die tijd. Er was veel amusement, maar er waren ook meer serieuze activiteiten rond het leven van Erasmus. In Arti Legi bijvoorbeeld, was een maquette van het klooster Steyn in Haastrecht waar Erasmus kort woonde. De stadsgidsen gingen tijdens hun rondleidingen inhoudelijk in op het leven van Erasmus.