Zorgverzekeraar beoordeelt borstkankerzorg GHZ in hoogste categorie

Zorgverzekeraar CZ heeft de borstkankerzorg van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) beoordeeld in de hoogste categorie. De verzekeraar sluit weer een contract met het GHZ voor deze vorm van zorg. Om de kwaliteit te beoordelen hanteert CZ diverse kwaliteitscriteria, zoals het aantal operaties op jaarbasis (per ziekenhuis en per chirurg), wachttijden en de aanwezigheid van een multidisciplinair borstkankerteam.

Chirurg Eugenie Linthorst is blij met de erkenning: “De diagnose borstkanker is voor iedere patiënt zeer ingrijpend. Wij, als borstkankerteam, doen er alles om de patiënt de beste zorg te bieden. Zo kunnen vrouwen en mannen met de verdenking op borstkanker binnen één werkdag bij ons terecht voor onderzoek. Mocht er sprake zijn van borstkanker, dan is er een gespecialiseerd verpleegkundige (casemanager) die de patiënt gedurende het hele behandeltraject begeleidt.”

Samenwerking met Alrijne Ziekenhuis
Op het gebied van borstkankerzorg werkt het GHZ intensief samen met Alrijne Ziekenhuis uit Leiderdorp, Leiden en Alphen aan den Rijn. De ziekenhuizen bundelen hun kennis en ervaring in een gespecialiseerd borstkankerteam van artsen en verpleegkundigen. Iedere patiënt wordt door dit gezamenlijke team besproken waardoor er altijd meerdere artsen naar de individuele casus van één patiënt kijken. “Deze multidisciplinaire aanpak is standaard in onze werkwijze,” aldus Linthorst. Bij dit zogenaamde multidisciplinair overleg zijn ook specialisten uit het Leids Universitair Medisch Centrum betrokken.

Advertisements

Afgelopen jaar zag het borstkankerteam in totaal circa 850 nieuwe patiënten op de mammapoli in het GHZ. Bij circa 240 patiënten bleek sprake te zijn van borstkanker.