Zorgpartners behaalt bronzen certificaat voor milieumaatregelen

Alle centra van Zorgpartners Midden-Holland ontvingen onlangs het bronzen certificaat van de Milieuthermometer Zorg. Hiermee wordt de duurzame bedrijfsvoering van Zorgpartners beloond. ‘‘Wij zijn enorm trots op onze medewerkers die deze prestatie hebben neergezet’’, aldus Margot van der Starre, voorzitter Raad van Bestuur Zorgpartners.

Milieuthermometer Zorg
De Milieuthermometer Zorg is een milieumanagementsysteem dat een duurzame bedrijfsvoering stimuleert. Het helpt om milieuprestaties structureel aan te pakken en te verbeteren. Op basis van een aantal thema’s zoals energie, water, voeding, afval en vervoer wordt beoordeeld of aan de eisen voldaan wordt. De milieuthermometer is hét landelijke milieukeurmerk voor de zorgsector.

Een duurzamer Zorgpartners
Het bronzen certificaat is niet de eindstreep. Zorgpartners zit niet stil op het gebied van duurzaamheid. Zo zijn we al bezig met het onderzoeken en implementeren van verschillende duurzame innovaties. Een voorbeeld is ‘the greenmachine’ waarbij overgebleven groen afval gecomposteerd wordt. Hierbij wordt het groene afval omgezet in een rijke bodemverbeteraar voor de tuin. Met deze innovatie wordt het hele proces van groenafval circulair. Een mooie beweging om met elkaar tot een nog duurzamer Zorgpartners te komen.

Advertisements

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@degouda.nl

Download nu deGouda App voor iOS en Android