Zoek een cursus die bij je vaardigheden past

Gouda – Het werk dat je nu doet of het werk dat je door je scholing bent gaan doen, hoeft niet je definitieve keuze te zijn. “Al doende leert men” kan ook betekenen dat je ontdekt of ervaren hebt dat je persoonlijke vaardigheden eigenlijk op een ander vlak liggen. Mensen zijn vaak aan deze mismatch voorbijgegaan en doen niet het werk waar ze tevreden mee zijn. Of solliciteren op jobs waarvan de eisen overeenkomen met je diploma, terwijl je aanvoelt dat je vaardigheden op een ander terrein liggen. Dat kan je overkomen als werknemers maar evengoed als werkzoekende.

Wat willen werkgevers eigenlijk?
Veel werkgevers kijken traditioneel naar opleiding en behaalde diploma’s. Dergelijke eisen staan meestal in de job omschrijving. Soms kom je ervaar je dat er iemand gezocht wordt van begin twintig met veel ervaring, maar dat is voor de meesten op die leeftijd een beetje lastig. Werkgevers worden nu geconfronteerd met personeelsschaarste o.a. door het vertrek van medewerkers die met pensioen gaan. Dan wordt de taakomschrijving en de eisen meestal gebaseerd op hen die de organisatie verlaten. En daardoor kunnen veel mensen daar niet op reageren, terwijl ze wel de vaardigheden hebben. Bijvoorbeeld opgedaan in een andere branche.

Heb lef en schrijf of vertel waarom je de juiste keuze bent
Met bewezen kwaliteit en de passie die je hebt om de job prima aan te kunnen is een werkgever te overtuigen. Bovendien, als er een cursus aan te pas moet komen om je profiel helemaal op orde te hebben, ga die cursus dan volgen. Dat is echt niet zo moeilijk want als het een cursus vindt die én aansluit bij je interesse én helpt een werkgever positief te laten beslissen heb je al flinke stappen gezet. Veertig jaar bij dezelfde baas ligt ver achter ons. Bijscholing en cursussen zijn het gereedschap voor een flexibele loopbaan waar je (verkregen) vaardigheden tot z’n recht zullen komen.

Advertisements

Aantrekkelijke baan, werk naar je zin en toch….
Er bestaat zoiets als vrije tijd die hard nodig is om daarna de draad (werk) weer op te pakken. De beste ontspanning is om iets te doen dat je boeit en waar je voldoening van krijgt. Al eens gedacht aan een cursus die niets met je werk te maken heeft? Een met een uitdaging en misschien wel om onontdekt talent naar boven te halen? Of een waarmee je je vaardigheden kunt verleggen. Het cursusaanbod in is enorm, dus zit er altijd wel een bij die ontspanning biedt, je vaardigheden vergroot en je zelfvertrouwen ten goede komt. Kijk alleen al naar het aanbod dat je in deze editie zult aantreffen.

 

Dit artikel is onderdeel van de speciale cursusbijlage van deGouda die woensdag 25 augustus huis-aan-huis is verspreid. Klik hier voor de digitale versie. 

25-08-2021 09:20