Zo. 8-10 : Nachttrein naar Lissabon in de Garenspinnerij

Gouda – Ursul de Geer treedt op zondag 8 oktober samen met een pianist op in een literaire solovoorstelling naar het boek Nachttrein naar Lissabon. De voorstelling vindt plaats in de Garenspinnerij, Turfsingel 34 in Gouda. Aanvang 15.00 uur, de entree is 10 euro.

Voor deze voorstelling werken samen De Federatie, een vrijzinnig kerkgenootschap www.federatiegouda.nl en Cultuurhuis de Garenspinnerij, www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl. Beide willen aandacht schenken aan thema’s op het snijvlak van cultuur en levensvragen, voor alle mensen in Gouda en omstreken.

Nachttrein naar Lissabon is geschreven door Pascal Mercier, een pseudoniem van Peter Bieri, Zwitsers hoogleraar filosofie. Alle grote vragen van het menselijk bestaan passeren de revue in het verhaal van een docent die een radicaal andere wending geeft aan zijn leven.

Advertisements

Acteur, regisseur en theatermaker Ursul de Geer kruipt in de huid van deze docent, omdat hijzelf ook gegrepen was door het verhaal ‘In bepaalde fasen van je leven zijn er boeken die als een bijbel voor je zijn’, zegt hij. ‘De Nachttrein was zo’n boek dat me op een andere manier liet kijken naar mezelf. In het theater lees ik veel teksten van Mercier, maar verweef die met mijn eigen ervaringen. Juist daardoor wordt mijn bewondering voor het boek tastbaar en geloofwaardig’.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=_0yrhyzWaJ4