Zo. 7-10: Schrijfster Larissa Olkhovsky bij Boekhandel Verkaaik

Gouda – Als haar jongste dochter Michèle (32) ziek wordt en hoort dat ze niet meer zal genezen, wil Michèle Olkhovsky op pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Haar moeder Larissa vergezelt haar samen met de draagezel Pierrot. Tot het fout gaat en ze moeten terugkeren naar Nederland, geholpen door een Franse ‘engel’, de verpleegster Gisèle.

Anderhalf jaar na de dood van Michèle hervat Larissa de tocht, vanaf het punt tot waar ze met haar dochter is gekomen. Michèle reist met haar mee in de gedaante van een duif. In León krijgt ze gezelschap van haar middelste dochter Marion, die de plaats van haar zusje inneemt en samen maken ze de tocht van Michèle af. Beide tochten worden openhartig beschreven in het boek: ‘Onderweg naar de sterren – Een pelgrimage naar Santiago de Compostela’.

Op zondag 7 oktober komt Larissa naar Boekhandel Verkaaik om aan de hand van foto’s over haar reis te vertellen.

Larissa Olkhovksy (1933) is geboren in Marseille, in een Russisch vluchtelingengezin. Haar grootouders waren in 1917 naar Frankrijk gekomen om de revolutie te ontlopen. Larissa groeide op in armoede in een onafgebouwd huis bij Lyon, samen met haar zus en twee broers en een moeder die niet van haar hield. Eerder schreef zij daarover het boek ‘Het zwarte huis. Het verhaal over een bizarre jeugd’.

Datum: zondag 7 oktober
Tijd: van 15.00 tot 16.00 uur
Kosten: 2,50 euro
Aanmelden: info@boekhandelverkaaik.nl

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

07-10-2018 09:00