Zo. 6-5: DocuDinner in Lunchcafé Curcuma

Gouda – DocuDinner is een initiatief van Annemieke den Hartog en Paul Smit waarbij bezoekers kennis kunnen maken met plantaardige voeding.

Bezoekers krijgen een documentaire te zien waarbij het onderwerp voeding/dierenwelzijn centraal staat. Na de documentaire volgt er een plantaardig diner verzorgt door Curcuma en is er de mogelijkheid in discussie te gaan of vragen te stellen over alles wat met veganisme te maken heeft. Na afloop krijgen de bezoekers een goodiebag mee naar huis die gevuld is met diervriendelijke producten en informatie.

Op zondag 6 mei wordt de derde DocuDinner bij Lunchcafe Curcuma aan de Korte Groenendaal 21 georganiseerd. Aanvang 16.00 uur, deelname kost 15 euro p.p.(inclusief diner en goodiebag / exclusief andere consumpties). Aanmelden kan via www.facebook.com/docudinner of bij Lunchcafe Curcuma.

“Vleesconsumptie is een bron van veel problemen. De huidige veestapel vormt een ernstige belasting voor het milieu (mest). Daarnaast zijn er gezondheidsrisico’s vanwege de grote hoeveelheden antibiotica die er gebruikt worden om veel dieren in een veelal beperkte ruimte te huisvesten. Voor ons is echter dierenwelzijn nog steeds de drijvende factor achter DocuDinner”, aldus Paul Smit.

Annemieke den Hartog vult aan: “DocuDinner richt zich niet op de beperkingen van plantaardige voeding, maar laat zien dat het toevoegen van compassie en mededogen juist een verrijking kan zijn van ieders leven. Er zijn nog steeds veel misverstanden over veganisme en die proberen we op deze manier de wereld uit te krijgen.”

DocuDinner is een particulier initiatief zonder winstoogmerk. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring (producten voor de goodiebags).

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

06-05-2018 11:48