Zo. 29-10: Gouds Verhalenfestival voor alle leeftijden

Gouda – Cultuurhuis Garenspinnerij staat zondagmiddag 29 oktober bol van de verhalen. De verhalen zijn afkomstig uit verschillende culturen, van Iran tot aan Portugal, waargebeurd en bij elkaar verzonnen. Het festival biedt een familieprogramma met twee heerlijk spannende verhalen voor kinderen (6+) en er is een volwassenprogramma met zes verschillende voorstellingen. Ook de pauze is een klein feestje. Brownies&Downies serveert een mini high tea en kinderen kunnen cupcakes versieren en er liggen kleurplaten.

In de programmering heeft Het Verhalenpunt o.a. verhalenvertellers uit Gouda uitgenodigd. De ene verteller is professioneel, de ander vertelt voor zijn plezier, zoals de leden van vertelkring Jade. Maar omdat verhalen vertellen zo geschikt is voor kinderen, heeft Het Verhalenpunt ook een mooi programma samengesteld voor kinderen vanaf 6 jaar. Caja van der Poel is aangesloten bij het kinderboekenmuseum en vertelt daar wekelijks de sterren van de hemel. Josine van der Schot vertelt verhalen aan bed in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Welke verhalen ze gaan vertellen op het festival is nog een verrassing.

In het programma voor volwassenen zit o.a. Ruud Broekhuizen, de voormalig stadsdichter van Gouda. Hij is enthousiast over de terugkeer van het Gouds verhalenfestival en wilde graag meedoen. Voor het festival heeft hij een voorstelling met beeld, geluid en vertelling over de reis die Sylvia en haar moeder maken aan het einde van het leven van Sylvia’s moeder. Een poëtische rondreis door de modder, noemt hij het zelf. Een andere bekende verteller is Sahand Sahebdivani (vertelambassadeur 2014 en winnaar Golden Award Amsterdam Fringe 2017). Hij vertelt uit zijn leven en verhalen uit de Iraanse traditie.

Advertisements

Voor het volledige programma, kijk op www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl.

Verhalen vertellen is de oervorm van theater en is dus geen voorlezen. Een verteller vertelt een verhaal uit zijn hoofd. Met behulp van woorden, gebaren, mimiek roept hij beelden en sferen op in het hoofd en hart van de luisteraars. Al vertellend maakt hij contact met het publiek, daar stemt hij op af en daarom zal zijn verhaal op iedere plek weer net even anders klinken. Het verhalenfestival is een middag vol beleving met toverpraat en mooie woorden.

Praktisch:
Waar: cultuurhuis Garenspinnerij, Turfsingel 34, Gouda
Wanneer: zondag 29 oktober, 14.00 uur
Informatie: www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl en 06-38138252
Kaarten bij voorkeur reserveren: info@cultuurhuisgarenspinnerij.nl en aan de kassa op 29 oktober.
Kassa open vanaf 13.00 uur.

Prijzen:
2 familievoorstellingen: € 5,00 voor kinderen en € 7,50 voor volwassenen
4 volwassenvoorstellingen: € 10,00
High tea Brownies & Downies: € 9,95