Zo. 29-01 Lezing Boeddhistische Inzichtsmeditatie in de Agnietenkapel

29 JANUARI 2017 in de AGNIETENKAPEL te GOUDA,
aan de Nieuwe Markt 100

Prof.dr. Henk Barendregt over

“BOEDDHISTISCHE INZICHTSMEDITATIE”

Advertisements

Of we ons prettig voelen hangt ten dele af van de situatie waarin we ons bevinden. Meer nog wordt ons welzijn bepaald door onze mentale toestand. Deze laatste heeft een invloed op ons gemoed, ons gedrag en onze lichaamlijke conditie. Het is mogelijk om ons gedrag en onze concentratie te trainen, waardoor een heilzaam gemoed ontstaat en we meer stress bestendig worden. Daarna is het zelfs mogelijk om verder te oefenen en via overgave inzicht te krijgen in de conditioneringen van het leven. Daardoor kan men, ondanks onvermijdelijke pijn in het leven, het leed leren los te laten.

Op zondag 29 januari houdt Henk Barendregt de eerste lezing in de serie over ‘Inspirerende inzichten’, georganiseerd door het Agnietenconvent.

Henk Barendregt is emeritus hoogleraar in de Grondslagen van de Wiskunde en de Informatica aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 2002 ontving hij de meest prestigieuze wetenschappelijke prijs die ons land kent, de Spinozaprijs. Hij probeert wiskundige denken toe te passen op theorieën over de werking van de menselijke geest. Dit is ingebed in zijn algemene wereldbeeld waarin het boeddhisme een centrale rol speelt.

De bijeenkomst op 29 januari begint om 12.15 uur en duurt tot ongeveer 13.45 uur. De toegang is vrij.