Zo.28-02: Beleef het Reeuwijkse Landschap

Staatsbosbeheer organiseert op zondag 28 februari de workshop “Beleef het Reeuwijkse Landschap”. De Groene Hart gidsen leren de deelnemers het landschap op verschillende manieren te fotograferen. Een unieke gelegenheid om het Reeuwijkse gebied met de digitale camera te verkennen.

De deelnemers worden ontvangen in de Fly Fishing Lodge van De Soetegaerde met een lekkere kop koffie, thee of glas fris. De gidsen vertellen de deelnemers over het omliggende landschap, de natuur en over fotografie. De deelnemers leren het nodige over compositie en perspectief. De Soetegaerde grenst aan de Reeuwijkse Plassen en wordt omringd door het open veenweidelandschap van Staatsbeheer.

De deelnemers gaan in groepjes met de camera’s van Staatsbosbeheer het gebied in en brengen het geleerde in praktijk. Indien nodig helpen de gidsen de deelnemers met fotograferen. Na plm. drie kwartier gaan de deelnemers naar binnen en worden per groepje plm. vijf foto’s, die gemaakt zijn met de camera’s van Staatsbosbeheer, geselecteerd. Deze foto’s worden met alle deelnemers besproken via een grote televisie. Het beleven van de natuur en het landschap staat centraal en de techniek is ondergeschikt. De deelnemers mogen ook foto’s maken met hun eigen camera.

De workshop begint om 14.00 en duurt plm. tot 16.30 uur en het maximum aantal deelnemers is 10. De kosten zijn € 12,00 voor deelnemers vanaf 12 jaar en € 4,00 voor kinderen tot 12 jaar inclusief de consumpties. De Soetegaerde van familie Zoetelief bevindt zich aan de Oukoopsedijk 13, 2811 NE te Reeuwijk. Opgeven is wel verplicht en kunt u doen via www.groenehartcentrum.nl of via 0623774925 (tijdens kantooruren).