Zo.26-10: Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) organiseert wetenschap dag.

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) organiseert op zondag 26 oktober zijn jaarlijkse wetenschapsdag. Kom een dag beleven vol wetenschap, onderwijs en patiëntenzorg. Van 12.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom. De toegang is gratis.

Wil je wel eens een virtuele reis maken door alle holten van het hart? Heb je al eens een kunstgehoororgaan gezien of wil je testen hoe goed je eigen gehoor is? En ben jij eigenlijk handig genoeg om orthopedisch chirurg te worden? Kijk naar een demonstratie van een operatie van een nog ongeboren kind met een levensecht simulatormodel. Kom naar de LUMC Wetenschapsdag en ontdek hoe leuk wetenschap is!

Maak kennis in het LUMC

Advertisements

Het thema van dit jaar is ’Maak kennis in het LUMC!’ Op het Leidse Plein, in de centrale hal en bij het Boerhaaveplein in het LUMC laten meer dan 25 afdelingen je meedelen in hun kennis. Daarnaast zijn er boeiende lezingen in de collegezalen en is het Anatomisch Museum geopend.

De LUMC Wetenschapsdag is geschikt voor kinderen én volwassenen. Er zijn leuke opdrachten en de kinderen kunnen meedoen met het spel ‘Je zal het maar hebben!’ in Collegezaal 1. Natuurlijk is er een cadeautje na afloop.