Zo. 24-02: Boeklancering van het boek ‘Seksueel misbruikt

Zondag 24 februari 2019
Aanvang 13:30 uur
De Hoog Biljart & Bridge Centrum
Gouda

Tranen glijden over mijn wangen terwijl ik aan de grond genageld sta. Ik voel mij kwetsbaar, wanhopig, eenzaam, klein en verdrietig. Ik huil in stilte en in mezelf.”

Melissa van der Meer is slachtoffer van seksueel misbruik en verteld in haar boek rauw en ontroerend over haar helingsproces door middel van lichaams- en ervaringsgerichte therapie, die zij volgde tijdens de opleiding dans- en bewegingstherapie (DBT).

 

“Trauma zit letterlijk in het lichaam en moet dus ook geheeld worden via het lichaam”, zegt Melissa. Haar verhaal word ondersteund door praktijkervaringen van dans- en bewegingstherapeuten en seksueel misbruik slachtoffers.

Dit boek geeft slachtoffers erkenning en inzicht in wat DBT voor hen zou kunnen betekenen. Therapeuten en zorg-professionals vinden in dit boekinformatie over de langetermijneffecten van seksueel misbruik.

Over de auteur
Melissa van der Meer is geboren en getogen in Rotterdam. Ze is werkzaam als verpleegkundige binnen de psychiatrie. In 2018 studeerde ze af aan de opleiding dans- en bewegingstherapie bij AgapeBelgium in België.  Binnen haar eigen praktijk geeft ze dans- en bewegingstherapie en samen met haar man ontwikkelde zij de WEZZ Training voor mensen met (seksueel) trauma.

Melissa zet zich in om het taboe rond seksueel misbruik te doorbreken en inspireert mensen om er open over te spreken. In 2017 nam zij deel aan de documentaire ‘Misbruikt’ van BNN, waarin zij open en eerlijk sprak over het seksueel misbruik.

Bibliografische gegevens

ISBN: 978-94-92853-01-1

Titel: Seksueel misbruikt. Mijn lichaam wil een verhaal vertellen.

Auteur: Melissa van der Meer

Uitgeverij Ivonne Meeuwsen

24-02-2019 09:00

Advertisements