Zo.19-07: Vaar-wandel excursie Reeuwijk

Staatsbosbeheer en familie de Goey organiseren op zondag 19 juli een vaar-wandel excursie in de polder Stein-Oukoop te Reeuwijk. Fluisterstil genieten van een typisch Hollands landschap met zijn vergezichten, water, weide, planten en vogels.

Ten zuiden van de Reeuwijkse plassen ligt een waardevol natuurgebied dat een bezoek meer dan waard is. Het gebied was honderden jaren geleden een veenmoeras en is ontgonnen voor landbouw en veeteelt. De Groene Hart gidsen van Staatsbosbeheer vertellen de deelnemers over het eeuwenoude landschap en de nieuwe ontwikkelingen. De weilanden worden ingericht als foerageer-, rust- en broedgebied, en houtkades zijn toegankelijk voor wandelaars. Agrariërs zijn belangrijke natuurbeheerders en dat stelt eisen aan de bedrijfsvoering. Een nieuw te ontwikkelen boerderij krijgt een landschapsinrichting die geheel afgestemd is op de natuurwaarden die de polder eigen is.

De startplaats van deze tocht is Hoeve Stein aan de Oukoopsedijk 20 te Reeuwijk. De deelnemers worden vanaf 9:45 uur ontvangen met koffie of thee en de excursie begint om 10:00 uur met een uitleg over bedrijfsvoering van Hoeve Stein. Na een wandeling gaan de deelnemers aan boord van fluiterboot. De vaartocht gaat langs de Oukoopse molen naar een aanlegplaats aan de prinsendijk waar de wandeling weer verder gaat. De vaar-wandel excursie duurt ongeveer 3 uur. De deelnemers dienen zich vooraf aan te melden via www.groenehartcentrum.nl of via 06-23774925. De kosten zijn € 8,00 voor deelnemers vanaf 12 jaar en € 3,00 voor deelnemers tot 12 jaar inclusief consumpties.