Zo.19-07: Houtmansconcert Ema Yazurlo

Het vierde Houtmanconcert in de reeks van 2015 op zondagmiddag 19 juli brengt Ema Yazurlo Y quilombo sonoro in de muziektent van het Goudse Houtmansplantsoen.

De Argentijnse multi- instrumentalist Ema Yazurlo componeert, zingt en speelt trompet, mondharmonica en de Zuid Amerikaanse gitaren charango en ronroco. Vorig jaar trad Ema ook al op in de Houtman, maar toen verregende het concert. Organisator George Mentjox is blij dat hij dit jaar weer naar de Houtman komt: “Zijn ster is in Europa inmiddels groot gestegen, maar hij bood spontaan aan om het verregende concert dit jaar goed te maken.”

In zijn muziek legt hij zich niet vast. Hoe meer stijlen hij kan combineren hoe gelukkiger hij wordt. Net als mestizo legende Manu Chao mengt Ema Yazurlo latin, cumbia, swing, reggae, rap en funk. Hij geeft deze muzikale blend een heel eigen kleur door naast moderne popinvloeden ook de Latino folktradities sterk aanwezig te laten zijn.

Deze zomer maken ze de oversteek naar Europa voor een tour door o.a. door Italië, Duitsland, België en ze komen ook naar Nederland. Zo treden ze op in de Melkweg, staan ze op het Amsterdam Rootz festival en nu ook weer in de Houtman.

Advertisements

Houtmansplantsoenconcerten zijn gratis. De aanvang is 14.00 uur. Voor het volledige programma zie www.goudseconcerten.nl