Zo.19-04: Uitreiking BAS Grafiekprijs

Kunst.nl reikt dit jaar voor de 10e keer de BAS (Business Art Service) grafiekprijs uit. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt om de vervaardiging en ontwikkeling van ambachtelijke grafiek te stimuleren. Een deskundige jury kiest de tien beste werken. Het publiek wordt uitgedaagd hier het winnende werk uit te kiezen. De tien genomineerde grafieken worden momenteel tentoongesteld in Museum Gouda. Op 19 april 2015 is de prijsuitreiking in het Ruim van het museum.

Elke Nederlandse of Belgische beroepskunstenaar die zich bezighoudt met de grafische techniek mag een prent inzenden. Een vakjury, bestaande uit een juryvoorzitter, de winnaar van het voorgaande jaar, een klant van Kunst.nl, een grafisch kunstenaar, iemand van het Universiteitsmuseum in Utrecht en een medewerker van de afdeling Collectie van Kunst.nl kiest de tien beste werken. De juryleden dit jaar waren:

  • Miep Vlag (juryvoorzitter), organisator diverse tentoonstellingen voor musea, waaronder Museum Gouda;
  • Jeroen Jekel, conservator Universiteitsmuseum Utrecht;
  • Ad Arma, kunstenaar;
  • Valentin Bakardjiev, kunstenaar en winnaar publieksprijs 2014;
  • Claudia Braaksma, klant van Kunst.nl;
  • Corine Honders, Manager Collectie van Kunst.nl.

Het publiek wordt uitgedaagd om uit de tien genomineerde prenten het winnende werk te kiezen. De prenten zijn van 1 april t/m 26 april te zien in Museum Gouda, in de projectkamer, zaal 14. Stemmen kan tot en met 18 april 2015. Op 19 april wordt de prijs bekend gemaakt in Museum Gouda.

Advertisements

Programma
15.00 uur Ontvangst in ‘t Ruim, mogelijk om expositie bezichtigen
15.30 uur Uitreiking BAS Grafiekprijs
17.00 uur Afsluiting

Wilt u bij de uitreiking van de BAS Grafiekprijs zijn dan kunt u zich aanmelden door te mailen naar info@kunst.nl.

Het winnende werk van de publieksprijs wordt door BAS in productie genomen en de kunstenaar ontvangt naast 5 épreuves artiste (E.A.’s) en tekengeld. De productie van de prenten zal plaatsvinden in overleg met de kunstenaar. De prenten (excl. 5 E.A.’s) en alle daarbij behorende rechten worden eigendom van BAS.
De winnaar van de juryprijs ontvangt de Preeg 2015.
Alle 10 genomineerde prenten zijn door BAS aangekocht.