Zo.19-04: Rouwcafé "Herdenken en Gedenken"

Zondag 19 april organiseert de Stichting Boek en Troost een rouwcafé met als thema Herdenken en Gedenken? – Hoe houd je de gedachte aan een overleden dierbare “levend”? Na een korte inleiding kunnen lotgenoten zich met elkaar buigen over deze vraag, onder het genot van een kopje koffie, thee of glas wijn. Zoals elke derde zondag van de maand vindt ook dit rouwcafé plaats in de ‘winkel’ van Boek en Troost aan de Lange Tiedeweg 69. Tijd: 15.00 – 17.00 uur Entree: € 5 (incl. drankjes). Aanmeldeninfo@boek-en-troost.nl of loop even binnen bij één van de vrijwilligers tijdens de openingstijden van de ‘winkel’ (maandag- t/m zaterdagmiddag, van 14.00-17.00 uur). Voor wie pas op het laatste moment kan beslissen wordt er graag een stoel bij geschoven.  Meer informatie is te vinden op de websitewww.boek-en-troost.nl

Wat is Boek en Troost?
Stichting Boek en Troost biedt ruimte voor rouw op verschillende manieren:

De ‘winkel’ van Boek en Troost: een gastvrije plek voor mensen, die iemand door de dood verloren hebben (volwassenen en kinderen). Een ruimte met boeken, poëzie en prentenboeken over sterven, rouw, troost en spiritualiteit. Een plek waar tijd is voor een kop koffie of thee, het inkijken van een boek of voor een gesprek met één van de vrijwilligers. Zie het als een pleisterplaats voor lotgenoten. Boek en Troost hoopt de bezoekers door de boeken of door aandacht tot troost te kunnen zijn.

Advertisements

Rouwcafés
Iedere derde zondag van de maand wordt er een Rouwcafé georganiseerd met een steeds wisselend thema.De plek waar lotgenoten elkaar, in een ongedwongen sfeer, kunnen ontmoeten. Wij stellen ons daarbij voor dat zij, naar aanleiding van een verhaal, een gedicht of een muziekuitvoering, met elkaar in gesprek raken over dat, wat hen daarin aanspreekt. En wellicht kan dit het begin zijn van het samen delen, van het verdriet.