Zo. 18-2: Rouwcafé bij Boek en Troost

Gouda – De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 18 februari van 15.00 tot 17.00 uur een Rouwcafé met als thema ‘Rouw is een muur tussen twee tuinen’, in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 in Gouda.

Niet iedereen verwerkt verdriet op dezelfde wijze. Voor de een gaat, voor de buitenwereld, het leven snel weer op de vertrouwde voet verder, voor de ander is het verdriet levenslang aanwezig en tastbaar.Omgaan met rouw is van vele factoren afhankelijk, maar wat als jouw naaste een totaal andere beleving heeft en dit verdriet op een geheel eigen wijze manifesteert? Terwijl sommigen in zichzelf keren is voor anderen juist communicatie van wezenlijk belang. Broers en zussen die elkaars manier van rouwen niet herkennen, of vinden dat de een meer ‘recht’ heeft op het verdriet dan de ander. Hoe ga je daar mee om?

Het verdriet over het verlies van een partner hoeft niet hetzelfde verdriet te zijn, als dat van de kinderen, die een ouder verliezen. Deze vragen en dilemma’s willen wij graag op de komende bijeenkomst met elkaar bespreken. Kosten: 5 euro, incl. consumpties

Advertisements

Boek en Troost
Boek en Troost wil ondersteuning bieden en een platform zijn om de confrontatie met rouw en verlies bespreekbaar en hanteerbaar te maken, voor betrokkenen en hun omgeving. Door ontmoeting en lotgenotencontact kan voor betrokkenen perspectief voor herstel ontstaan.Boek en Troost organiseert verspreid door Gouda diverse activiteiten voor nabestaanden.

We organiseren iedere derde zondag van de maand een Rouwcafé met een steeds wisselend thema. Na een korte inleiding kun je met lotgenoten in ontspannen sfeer ervaringen uitwisselen en (h)erkenning vinden. Nieuwe en vaste bezoekers zijn welkom. Kun je pas op het laatste moment beslissen of je komt? Geen nood, we schuiven er graag een stoel bij! Ook kun je bij ons een boek inkijken of lenen voorafgaand aan het rouwcafé en tijdens onze activiteiten.