Zo. 18-11: Sledehondendag bij Brokken & Zo

Kamchatka Sled Dog Racing Beringia, Russian Cup of Sled Dog Racing

Op zondag 18 november wordt bij Brokken & Zo XXL een sledehondendag georganiseerd. Michelle de Wilde, werkzaam bij Brokken & Zo XXL, beoefent samen met haar vriend al een paar jaar de sledehondensport en organiseert deze dag om mensen kennis te laten maken met de sport.

“Eigenlijk is het een uit de hand gelopen hobby wat met een hond begon en inmiddels hebben wij samen negen honden. Twee samojeden, een groenlander en zes Husky’s. Wij trainen de honden vanaf oktober in de bossen met speciale karretjes of een quad totdat we naar de sneeuw gaan. In Nederland, België en Duitsland lopen wij dryland wedstrijden en ook voor de step. Dit is ter voorbereiding voor de sneeuw. In januari vertrekken we naar Oostenrijk voor wedstrijden met de slee en ski’s. In november nemen we deel aan het Nederlandse kampioenschap Dryland in Gilze”, vertelt Michelle.

Op de sledehondendag zullen er verschillende activiteiten zijn in het teken van de sledehondensport. Zo kunnen eigenaren met eigen hond het steppen met de hond uitproberen en kunnen ze deelnemen aan een canicross training (hardlopen met de hond).

Advertisements

Er zal een lezing zijn van dierenfysiotherapeut Fysio 4 paws over het sporten met je hond. Sledehondenvereniging Dassc is aanwezig met een informatiestand voor beginners in de sport en het sledehondenteam Siberian Husky racing team Dust Devils zal aanwezig zijn met de honden en materialen die worden gebruikt in de sport, zodat ook mensen zonder sledehond deze dag hiermee op de foto kunnen en vragen kunnen stellen.

Daarnaast wordt er ook een wandeling georganiseerd voor de sledehonden vanuit het pand van Brokken & Zo en is er een dierenfotograaf aanwezig. “Om 15.30 uur gaan wij proberen om alle sledehonden die aanwezig zijn gezamenlijk te laten joelen!”, aldus een enthousiaste Michelle.

De sledehondendag wordt van 12.00 tot 17.00 uur georganiseerd bij Brokken & Zo XXL aan Burgemeester van Reenensingel 109 in Gouda.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl
18-11-2018 09:00