Zo.15-11: Openbaar interview met Marjolijn van den Assem in Museum Gouda

Tot en met 10 januari 2016 is de tentoonstelling van Marjolijn van den Assem … as a stream grows older… in het museum. Museum Gouda volgt deze kunstenaar al meer dan 40 jaar!

De tentoonstelling laat zien hoezeer het tekenen, veelal op groot formaat en vaak uitgevoerd in potlood, grafietstift, acrylverf, pastelkrijt en oost-indische inkt in de loop van de tijd de overhand heeft gekregen. Gebleven is echter Nietzsche als voornaamste inspiratiebron, gebleven is ook de overweldigende intensiteit en expressiviteit, die, terugkijkend, eigenlijk al in de eerste werken in de collectie van Museum Gouda herkenbaar is.
Zondag 15 november vindt er een bijzonder interview plaats tussen Marjolijn van den Assem en Peter Henk Steenhuis, filosofisch schrijver en journalist van Trouw. Het gesprek begint om 15.00 uur in Het Ruim van Museum Gouda. Iedereen is welkom. Kosten: alleen entree Museum Gouda. (€ 8 of gratis met museumkaart).
Voor alle bezoekers aan dit interview geeft het museum gratis een exemplaar weg van de publicatie die verschenen is bij de tentoonstelling.