Za.14-11: Release concert in Sint-Jan Gouda

The Psalm Project presenteert op 14 november het nieuwe Nederlandstalige album Witter dan Sneeuw en dat wordt gevierd met een afwisselend, avondvullend programma!

Na de albums Psalmen Tweede Druk, Psalmen Unplugged en Ik roep tot U brengt de band alweer het vierde Nederlandstalige album uit. Met bekende melodieën en teksten maar deze keer ook met verrassend nieuw materiaal. The Psalm Project is een muzikanten collectief onder leiding van Luca Genta (genomineerd voor een Emmy Award voor zijn muziek bij de tv-special ‘De Zandtovenaar en De Oorlog’). Verder bestaat de band uit: Suzanne van der Velde, Wilkin de Vlieger, Miranda de Vlieger, Arend Jansen, Ariën Vink, Eelco Vos, Jay-P Beijersbergen en Magdalena Karas.

De leden van The Psalm Project hebben hun muzikale sporen al ruimschoots verdiend en gebruiken die ervaring nu om bekende Psalmen en melodieën om te vormen naar nieuwe, lichte pop arrangementen. Met name het Geneefs Psalter wordt als uitgangspunt genomen, maar de groep verwerkt ook materiaal uit andere bronnen. Naast de vier Nederlandstalige albums verscheen hun materiaal ook in het Duits (twee cd’s) en het Engels (twee cd’s).
Tijdens de releaseconcerten kun je gaan luisteren naar ‘the best of’ van de vorige cd’s met natuurlijk alle songs van de nieuwe cd. Speciaal voor de releaseconcerten heeft The Psalm Project bevriende singer-songwriters uitgenodigd om over te komen en mee te spelen. Jeremy Zeyl uit Toronto en Sandra McCracken uit Nashville.

Het nieuwe album Witter dan Sneeuw bevat twaalf bewerkingen van bekende en minder bekende psalmen, een cover van het Taizé lied ‘Bless the Lord, My Soul’ en eigen composities.

Kaarten voor het concert kunnen worden gereserveerd via: http://www.truetickets.nl/the-psalm-project. Kaarten kosten 17,50 EUR. Bij reservering ontvang je gratis de nieuwe cd.

14-11 Sint-Jan, Gouda (met Jeremy Zeyl)