Zo. 14-10: Open Deur Dienst in De Ringvaartkerk

Nieuwerkerk aan den IJssel – Op 14 oktober is er een Open Deur Dienst in De Ringvaartkerk, Ringvaartlaan 16 in Nieuwerkerk aan den IJssel. In deze dienst zal het ruim 25 jaar actieve christelijk gemengd koor Les Chantres uit Papendrecht haar medewerking verlenen.

Les Chantres (lè sjantre) is Frans voor ‘de voorzangers’. Want dat is wat het koor doet. Maar aan de andere kant zingen ze het lied vóór, zodat u mee kunt genieten of zingen. Hans van Blijderveen, nu al ruim 20 jaar verbonden aan Les Chantres als dirigent, weet het koor steeds opnieuw enthousiast te maken en ook steeds weer te laten groeien.

Het genre van Les Chantres is niet in één woord te omschrijven. Het koor zingt nu tijdens optredens vooral praise- en gospelachtige nummers, uit bijvoorbeeld musicals uit Amerika. Maar door de ‘The New Messiah’ slaat Les Chantres weer een hele andere weg in. Een eigen weg, door middel van een bewerking op het bekende stuk van Händel. Van het jongste project ‘Jesus, the story’ is een prachtige CD gemaakt. Op 9 juni heeft het koor een concert ‘The Only Name’ gegeven met gospelzangeres Sharon Kips.

Tijdens deze dienst zullen bekende liederen door het koor of door solisten van Les Chantres worden uitgevoerd. Het koor wordt begeleid door een negenkoppige combo.
Ds. Taco Koster gaat in deze dienst voor. Taco Koster is predikant/pionier in de Vinexwijk Getsewoud in Nieuwe Vennep en is verbonden aan de kerk CrossPoint.
De samenzang begint om 16.50 uur.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

14-10-2018 09:00