Zo.12-10: Willem Hesseling start 3e seizoen Preek van de Leek

Op zondag 12 oktober beklimt beeldend kunstenaar Willem Hesseling de preekstoel tijdens zijn Preek van de Leek. Met deze lekenpreek gaat het derde seizoen van de Goudse variant van Peek van de Leek in de st Joostkapel van start. Hesseling legt het accent in het thema ‘Mens durf te leven’.

De Goudse Preek van de Leek is inmiddels een beproefd concept. Bekende Gouwenaars -uit de wereld van kunst en cultuur, politiek, sport of het
bedrijfsleven- betreden de preekstoel. Binnen het format van een kerkdienst preken ze over wat hen inspireert. Eerdere prekers in eerdere seizoenen waren onder andere Gerard de Kleijn, Tania Kross, Mohammed Mohandis, Jaap Mulder en Jan Mans.

De Goudse Preek van de Leek is een initiatief van de Federatie Gouda, een geloofsgemeenschap die haar inspiratie vindt daar waar christendom, cultuur en compassie elkaar raken.
Een lekenpreek begint om 16.00 uur in de St. Joostkapel (Lage Gouwe 134) en duurt ongeveer een uur. Net als bij een normale kerkdienst is de toegang vrij en is reserveren niet mogelijk. Na afloop wordt er geborreld in de Koffiefabriek.

Advertisements