Zo. 1-10: Gratis proefles Goudse Weekendschool

Gouda – Leerlingen uit groep 7 of groep 8, die willen werken aan hun toekomst, zelfvertrouwen en woordenschat kunnen deelnemen aan een proefles van de Goudse Weekendschool en ontdekken of de Weekendschool bij hen past. Ze kunnen een proefles volgen op zondag 1 oktober. Deze vindt plaats in het centrum van Gouda (Herpstraat 1) en begint om 11.00 uur. Aanmelden is nodig en kan via info@goudseweekendschool.nl of (06) 42 3377 86.

Aansluitend aan de proefles is er een informatiebijeenkomst voor ouders. Daarna kunnen de kinderen en hun ouders beslissen of ze zich aanmelden voor de lessen van dit schooljaar.

Dierenarts, brandweerman en advocaat
Leerlingen van de Goudse Weekendschool ontmoeten bijna elke zondag interessante gastdocenten. De afgelopen maanden bijvoorbeeld een dierenarts, brandweerman en een advocaat. Ook gingen ze op excursie naar een apotheek, de rechtbank, het Groene Hart Ziekenhuis en een restaurant.
Door de lessen van de Weekendschool krijgen de kinderen meer zelfvertrouwen, vergroten ze hun kennis van de wereld en hun woordenschat. Zo vinden de kinderen makkelijker hun plekje in de samenleving.

‘Ik heb ontdekt dat leren leuk is’
Een oud-leerling verwoordde het laatst zo: “Behalve dat ik heb ontdekt waar ik goed in ben, heb ik op de Weekendschool ontdekt dat leren leuk is. Er is veel meer dan alleen rekenen en taal. Dat ontdek je ook door de bezoeken die de weekendschool organiseert, naar bijvoorbeeld een dierenkliniek of een bouwplaats.”

Gratis lessen
De lessen van de Goudse Weekendschool zijn gratis; enthousiaste bedrijven uit de Goudse regio en de gemeente Gouda betalen de kosten. Meer informatie over de Goudse Weekendschool: www.goudseweekendschool.nl of 06-42 3377 86.