Zo.05-06: GOUDSE SCHRIJVER PRESENTEERT ROMAN BIJ BOEKHANDEL VERKAAIK

Op zondag 5 juni a.s. is boekhandel Verkaaik aan de Lange Tiendeweg, in het centrum van Gouda, tussen 14.00 en 15.30 uur het decor van een boekpresentatie door de Goudse schrijver Arie de Geus. Dit jaar verscheen diens roman Ademtocht. Tijdens de presentatie zal de auteur een lezing geven over het de achtergronden van het boek. Hij doet dit aan de hand van een belangrijk thema in de roman.
Ademtocht vertelt het verhaal van de wonderlijke ontmoeting tussen de 18-jarige, net van school gestuurde einzelgänger Thomas en de mysterieuze jazztrompettist Abel Bernstein. Voor het eerst in zijn leven voelt de jongen zich door iemand gezien en gewaardeerd. Als Bernstein echter niet komt opdagen voor een volgende afspraak, begint Thomas een zoektocht zonder weerga. Ademtocht is een fascinerende verkenning over de verhouding tussen leven, liefde en dood. Maar ook een ode aan de bezieling en de magische kracht van muziek. Nog lang na lezing stemt dit intrigerende spel met ruimte en tijd tot nadenken over het wezen van de werkelijkheid.
Bart Jansen van boekhandel Verkaaik, gastheer op 5 juni, heeft de roman gelezen en beschouwt Ademtocht als een goed geschreven en geslaagde magisch-realistische vertelling in de stijl van Hubert Lampo’s De komst van Joachim Stiller. Naast het gesproken woord zal er die middag ook sfeervolle en toepasselijke livemuziek klinken en wordt het boek symbolisch overhandigd aan iemand die er op een bijzondere manier mee verbonden is. Dit alles vergezeld van een kopje koffie of thee en een stroopwafel. De middag wordt afgesloten met een signeersessie.