Zo.03-04: Zomerstartdag Langlaufvereniging Gouda

Zondag 3 april 2016 is iedereen van harte welkom bij de zomerstartdag van de Langlaufvereniging Gouda. De Langlaufvereniging biedt vanaf het voorjaar diverse buitensporten aan, te weten nordicwalken, rolskiën, skiken, fietsen, mountainbiken, hardlopen/conditietraining en nordic sports. Zo kan je als wintersporter ook in de zomer actief blijven en de conditie op peil houden. Al deze sporten zijn ook voor niet-wintersporters een leuke manier om lekker in de buitenlucht actief te zijn. En ze zijn een goede basis voor het langlaufen. Maar deze sporten kan je natuurlijk ook doen bij de Langlaufvereniging zonder de overstap naar het langlaufen te maken

Maak kennis met rolskiën en skiken!
Rolskiën (met harde wieltjes voor klassiek en skaten) en skiken (wieltjes met luchtbandjes voor skaten) zorgen voor een intensieve training van veel spiergroepen inclusief de buik/ en rugspieren, het evenwicht en het uithoudingsvermogen.

Doe mee aan de mini-bootcamp!
Op de zomerstartdag kan je meedoen met een mini-bootcamp. Tijdens deze looptraining maken we gebruik van de natuurlijke materialen en weggetjes in het Groenhovenpark om onze conditie op een leuke en creatieve manier te versterken.

Advertisements

Werk aan je conditie met nordicwalken!
Nordicwalken is een actievere manier van wandelen die de spieren en de conditie helpt ontwikkelen. Waar bij het wandelen alleen de benen het werk doen, worden bij nordicwalken ook de spieren in het bovenlichaam gebruikt, vooral de borst-, schouder- en armspieren. Door het gebruik van de stokken gaan we actiever lopen, wordt het lichaam beter opgestrekt, lopen we stabieler en kunnen we het lopen langer volhouden dan zonder stokken. Voor wie hardlopen of joggen een te grote belasting vormt, is nordicwalken een ideale manier om lekker actief in de buitenlucht aan de conditie te werken. Bij de Langlaufvereniging worden korte cursussen gegeven die ervoor zorgen dat we beter de stokken, en dus ook de armen, gaan gebruiken. Tevens worden er wekelijks op maandag- en woensdagavond wandelingen vanuit de skihut gemaakt, en wordt er maandelijks een tocht buiten Gouda georganiseerd.

Kennnismakingslessen rolskiën, skiken, nordicwalken en conditietraining op zondag 3 april
De kennismakingslessen voor de verschillende disciplines beginnen op 3 april om 12.15 uur, om 13 uur en om 14 uur. De mini-bootcamp start om 14 uur.
Locatie: de start is bij de skihut op het buitenterrein van het Groenhovenbad in Gouda, te bereiken via het parkeerterrein aan de Heuvellaan, het pad links om het zwembad volgen naar de skihut
Trek gemakkelijk zittende kleding aan, stokken zijn aanwezig, evenals rolski’s en skikes.
Bezoek aan de open dag is gratis.
Deelname aan een kennismakingsles nordicwalken, looptraining of de mini-bootcamp kost € 2,50. Deelname aan een kennismakingsles rolskiën of skiken kost € 5,00. Voor verdere informatie: www.langlauf.nl.