Za.02-04: STREEKMUSEUM REEUWIJK NA KORTE WINTERSTOP WEER OPEN

Na de jaarlijkse winterstop zal mevrouw Elly de Knikker op zaterdag 2 april 2016 om 10,30 uur het Streekmuseum Reeuwijk aan de Oudeweg nr 3 in Reeuwijk weer openen en is de mooie tentoonstelling ROMEINEN BOVEN WATER, Het dagelijks leven langs de Limes weer te zien.

Wegens succes is deze tentoonstelling 3 maanden verlengd en is tot en met 26 juni 2016 te zien. Het is de grootste tentoonstelling over Romeins Bodegraven-Reeuwijk, die tot nu toe is gehouden. Aan de hand van voorwerpen wordt een beeld gegeven van het dagelijks leven in Bodegraven-Reeuwijk in de Romeinse tijd. De Limes is door Nederland genomineerd voor de Werelderfgoedlijst.
Behalve deze tentoonstelling heeft het Streekmuseum een rijke collectie over de geschiedenis en ambachten van de streek. Belangrijk is het verhaal over de turfwinning in het veengebied. Ook heeft het Streekmuseum een omvangrijke collectie foto’s, een uitgebreide genealogie van “Het Groene Hart”, met de nadruk op Het Reeuwijkse Land en een kleine bibliotheek met boeken en publicaties uit de streek.
Bovendien is in het museum is een deel van de collectie Beunder ondergebracht. De docent Cees (P.C.) Beunder (1938-2014) was als bevlogen amateurarcheoloog belangrijk voor de archeologie van Bodegraven. Hij verzamelde, documenteerde en bouwde grote kennis op over zowel het Romeinse verleden als latere perioden in de Rijnstreek.
Het Streekmuseum Reeuwijk biedt voor elk wat wils. Kinderen kunnen tijdens hun bezoek speuren door het museum, meedoen met een fotowedstrijd of met hun Smartphone leuke filmpjes maken.
U bent van harte welkom in het museum.
Openingstijden:
Zaterdag van 10.00 – 17.00 uur
Zondag van 13.00 – 17.00 uur
Eerste Pinksterdag is het museum gesloten.
Tweede Pinksterdag en Hemelvaartsdag open van 13.00 – 17.00 uur.