Zegveld heeft een Nederlands Record

Bij de polsstokverspring wedstrijd van zaterdag 15 augustus werd er gesprongen om de Boer Bert Bokaal. Deze bokaal is gesponsord door de boerderij waar Jaco de Groot een van de eigenaren is. Echter stond hij tijdens de middag niet in het middelpunt van de vreugde. Erwin Timmerarends ging er namelijk vandoor met een nieuw Nederlands Junioren record.

Timmerarends (Montfoort) sprong eerder dit seizoen al een nieuw Nederlands Junioren record in Polsbroekerdam, van 20.65 meter. Echter wist hij deze tijdens de wedstrijd in Zegveld scherper te stellen. Met een afstand van 20.70 meter komt hij steeds dichter bij zijn absolute top. In de aanloop naar het Nederlands Kampioenschap, 22 augustus te Vlist, laat hij dus zien goed in vorm te zijn. In de juniorencategorie werd Ricardo Faaij (Haastrecht) tweede en Pim Hoogendoorn (Linschoten) derde.

Zoals gezegd had Jaco de Groot (Woerden) tijdens deze wedstrijd graag in het middelpunt van vreugde gestaan. In de seniorencategorie lukte hem dat. Hij overwon met een sprong van 20.80 meter en heeft in de maand augustus elke wedstrijd nog 20 meter gesprongen. Dit laat zien dat Jaco in geweldige vorm steekt. Ook Maik Backx (Haastrecht) is goed in vorm. Hij sprong zijn tweede persoonlijke record deze week, ditmaal een afstand van 19,20 meter. Derde werd Rian Baas (Oudewater).

In de damescategorie ging Wendy Helmes (IJsselstein) verassend aan de haal met de titel van de dag. Ze sprong een schansrecord van 15.60 meter. Vlak voor het Nederlands Kampioenschap lijkt Dymphie van Rooijen (Harmelen) niet meer onverslaanbaar. Met een sprong van 15.42 behaalde zij wel een tweede plek. Fabienne Overbeek (Benschop) completeerde het podium.

Thuisspringer Gerwin Kastelein (Zegveld) was de grote winnaar bij de jongens. Naast het winnen van de wedstrijd, pakte hij ook de leiding in het De Samenwerking-klassement. De sprong van 16.93 was voldoende om het leiderstricot te veroveren van de schouders van Matthieu van Vuuren (Benschop).