Za. 9-9: Kerkopenstelling Adventskerk tijdens de Open Monumentendag

Alphen aan den Rijn – De deuren van de Adventskerk staan op 9 september vanaf 10.00 uur open tijdens de Open Monumentendag en Nationale Orgeldag. Het landelijke thema van deze dag is ‘Boeren, burgers en buitenlui’. Dit was van oudsher de uitroep waarmee de stadsomroeper de aandacht van het publiek vroeg. Luister naar die oproep en kom een kijkje nemen in de Adventskerk en alle andere kerken in Alphen aan den Rijn en omgeving.

Het carillon wordt van 11.00 tot 12.00 uur bespeeld door Marianna Marras.
Men kan van 13.00 tot 13.30 uur luisteren naar het Koperensemble Brazzled (tien-mans orkest).
Altijd al een keer zelf willen spelen op het unieke Steinmeyer-orgel? Dat mag en kan van 14.00 tot 15.00 uur. De kinderen mogen ook op het orgel spelen (15.15 tot 15.45 uur).
Produktiehuis Alphen verzorgt van 15.00 tot 15.15 uur een optreden.
Het slotconcert begint om 16.00 – 16.30 uur. Het orgel wordt dan bespeeld door Simon Stelling, stadsorganist en vaste organist van de Adventskerk. Hij speelt stedelijke en landelijke muziek van Franz von Suppé, Fanfare van N.J.Lemmens en Die Moldau van B.Smetana.

Er zijn ook nu weer zelfgemaakte kaarten en cadeautjes van de hobbyclub te koop. En er zijn diverse artikelen verkrijgbaar, waaronder een lepeltje van de Adventskerk, een beker, de nieuwste CD met muziek van César Franck, gespeeld op het Steinmeyer-orgel door Simon Stelling.

Toegang is gratis, de kerk is rolstoeltoegankelijk.

Julianastraat 69
Alphen aan den Rijn
www.adventskerk.info