Za. 7-10: Open dag brandweerkazerne Moordrecht

Moordrecht – Brandweer Hollands Midden, kazerne Moordrecht, organiseert op zaterdag 7 oktober een open dag. Rondom de kazerne aan de Ambachtweg 28a, kunnen jong en oud van 10.00 tot 15.00 uur kennismaken met het werk van de brandweer.

Tijdens de open dag worden diverse demonstraties gegeven. Zo kan het publiek zien hoe de brandweer een brand blust en welke techniek wordt gebruikt om een auto open te knippen om een bekneld slachtoffer uit een autowrak te bevrijden.

In en om de kazerne is van alles te zien en te beleven, zo zullen er ook rondleidingen worden gegeven. Ook de ambulancedienst zal aanwezig zijn en tekst en uitleg geven. Voor iedereen is er een mogelijkheid om een veiligheidscheck uit te laten voeren van de eigen auto. Voor kinderen en hun ouders is er een mogelijkheid om een rondrit te maken in een echte brandweerwagen. De brandweervrijwilligers van kazerne Moordrecht staan de hele dag klaar om alle bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen.

Werving vrijwilligers
Op deze dag is er extra aandacht voor de werving van nieuwe brandweervrijwilligers. De vrijwilligers zijn op zoek naar nieuwe collega’s die goede brandweerzorg voor hun dorp net zo belangrijk vinden als zij zelf. Nu al nieuwsgierig? Neem dan alvast een kijkje op: www.brandweer.nl/hollandsmidden;