Za. 7-10: Jubileumconcert Toonkunst Plus Gouda

Gouda – Ter gelegenheid van haar 20-jarig bestaan geeft Toonkunst Plus Gouda een jubileumconcert in de Sint-Janskerk.

Bij het samenstellen van het programma is vooral gezocht naar muziek die het feestelijke karakter van dit concert benadrukt: Missa Brevis KV 194 van W.A. Mozart, het Te Deum van J.A. Hasse en het Gloria RV 599 van A. Vivaldi. Dat de keus daarbij is gevallen op een drietal stukken uit het repertoire van de kerkmuziek is niet verwonderlijk: in de loop der eeuwen is heel veel koormuziek met een religieuze achtergrond gecomponeerd. Ook dat het hier gaat om drie stukken die in één en dezelfde toonsoort staan -namelijk in D-majeur- lijkt geen toeval, want wat blijkt? Voor feestelijke stukken kiezen componisten vaak voor die toonsoort.

De feestelijkheid van dit concert wordt nog onderstreept door de medewerking van een keur aan solisten en de begeleiding door het Holland Symfonie Orkest; het geheel natuurlijk onder de inspirerende leiding van dirigent Leo Rijkaart.

Het concert begint om 20.00 uur en kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van het koor, de penningmeester: tel 0182-531808, aan de kerk of via de website: www.toonkunstplusgouda.nl. Voor jongeren onder de 18 geldt een speciale toegangsprijs.