Za. 31-3: Opening seizoen Streekmuseum Reeuwijk

Reeuwijk – Traditiegetrouw start het Streekmuseum Reeuwijk begin april het seizoen met een nieuwe tentoonstelling. Omdat 1 april dit jaar op zondag valt, opent Wethouder Dirk-Jan Knol op zaterdag 31 maart om 10.30 uur het nieuwe seizoen en de tentoonstelling.

Sparen en bewaren, wie is er niet mee opgegroeid? Suikerzakjes, postzegels, bierviltjes, luciferdoosjes, poëziealbums en plaatjes, strips van Flipje, je kunt het zo gek niet bedenken of het is verzameld. In de loop van jaren zijn aan het Streekmuseum heel wat verzamelingen aangeboden. Dat loopt uiteen van sigarenbandjes en Verkade-albums tot vogeleitjes en blikken speelgoed. Daarvan willen we u graag een selectie laten zien. Het accent ligt op verzamelingen uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Een aantal verzamelingen zijn verbonden met de streek, zoals ansichtkaarten, suikerzakjes en kaasmerken.

Het verzamelen van voorwerpen, vroeger ook wel ‘sparen’ genoemd, is niet per se iets van toen. Ook vandaag de dag wordt er nog vol overgave verzameld. En niet alleen door ouderen. Wat dacht u van het sparen van voetbalplaatjes? Cool toch. De tentoonstelling is te zien vanaf zaterdag 31 maart tot en met 30 juli 2018.

Openingstijden
Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur
Zondag van 13.00 tot 17.00 uur
1e Paas- en Pinksterdag gesloten
2e Paas- en Pinksterdag en Hemelvaartsdag open van 13.00 tot 17.00 uur

Toegangsprijzen
Individuele bezoekers:
 4 euro
Kinderen tot 12 jaar:
 2,50 euro
Kinderen tot 4 jaar en donateurs: gratis
Info: www.streekmuseumreeuwijk.nl

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl