Vr. 30-3: Waterwandeling 1672 langs de Vlist

Haastrecht – Vrijdagmiddag 30 maart is de eerste waterwandeling ‘1672’ van dit jaar. Watergids Marina Perdijk neemt de wandelaars mee op een ontdekkingstocht naar de overblijfselen van de Oude Hollandse Waterlinie: de Franse Kade en de Koeneschans. Hier begint de 7 km lange wandeling.

De wandeling gaat langs het kronkelende riviertje de Vlist met zijn vele prachtige boerderijen, voorbij de Boezemmolen en via het vogelrijke waterbergingsgebied Hooge Boezem en het Ooievaarsbuitenstation Het Doove Gat naar het poldermuseum Gemaal in Haastrecht.

1672, dit getal in het arrangement, verwijst naar het Rampjaar. Toen werd voor het eerst de Oude Hollandse Waterlinie toegepast. Laaggelegen land tot kniehoogte onder water zetten was enkele eeuwen lang hét wapen om binnenvallende legers tegen te kunnen houden. Onderweg vertelt Perdijk hoe dit inunderen in de praktijk ging en waarom we nu in dit lage polderland onder de zeespiegel nog steeds kunnen blijven wonen, werken en recreëren.

Handig om te weten
De wandelaars verzamelen om 12.15 uur bij de bushalte in het centrum van Haastrecht. Het arrangement incl. verrassingslunch, versnaperingen, bezoeken aan Kaasboerderij Van Eijk en het Gemaal, gidsen en vervoer duurt tot ongeveer 17 uur. Voor meer informatie en aanmelden: Lyanne de Laat, T. 06-3001 3037, E ll.merla@planet.nl, www.gemaalhaastrecht.nl/arrangementen.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl