Za.31-01: Barock Sommer Orkest in Museum Gouda

Op zaterdag 31 januari speelt het Barock Sommer Orkest weer in de Gasthuiskapel van Museum Gouda (Oosthaven 9). In het winterprogramma hoort u sprookjes uit de 18e eeuw, met o.a. ‘Rotkäppchen’ van Von Dittersdorf, ‘Hänschen und Gretchen’ van Reichardt. Het concert begint om 15.00 uur en duurt ongeveer 5 kwartier. Het concert is gratis te bezoeken als u een geldig museumticket heeft.

Het orkest Barock Sommer bestaat uit enthousiaste musici die proberen om de verworvenheden van de authentieke uitvoeringspraktijk tot leven te brengen. Het orkest staat onder leiding van de Australische dirigent en barok-altist Simon Murphy. Hij staat met beide benen in de authentieke uitvoeringspraktijk, en zijn flair, verbeeldingskracht en deskundigheid zijn bijzonder enthousiasmerend.

In het winterprogramma hoort u sprookjes zoals deze door componisten aan het einde van de 18e eeuw op muziek zijn gezet. Er worden aria’s ten gehore gebracht uit onder andere ‘Rotkäppchen’ van Von Dittersdorf, ‘Hänschen und Gretchen’ van Reichardt en twee aria’s van Mozart, een uit Die Zauberflöte ‘Ach ich fuhl’s’ en een uit Il Rè Pastore. Soliste is de sopraan Gudrun Sidonie Otto. Ook staan enkele instrumentale werken op het programma, waaronder symfonie nr 85 van Haydn, bijgenaamd ‘La Reine’.

Advertisements

Het concert begint om 15.00 uur in de Gasthuiskapel (Oosthaven 9) en is gratis te bezoeken als u een geldig museumticket heeft.
Het concert duurt ongeveer 5 kwartier.