Weekend: Aikido: Franse grootmeester te gast in Bodegraven

In het laatste weekend van deze maand is de Franse aikido-grootmeester Alain Peyrache in Nederland om een trainingsstage te verzorgen. Peyrache (7e dan) heeft ruim 45 jaar ervaring in het onderwijzen van het traditionele aikido en is oprichter van de ISTA, International School of Traditional Aikido. Een internationale dojo waarbij duizenden beoefenaars zijn aangesloten. Alain Peyrache wordt tot de beste aikidoka’s ter wereld gerekend.

Aikido is een Japanse krijgskunst die gericht is op persoonlijke ontwikkeling. Het verbeteren van jezelf en daarmee je directe omgeving staat centraal. Wat veel mensen niet weten is dat aikido tegengesteld is aan sport. In het aikido is er namelijk geen norm, er zijn geen wedstrijden of toernooien en er is dus ook geen kampioen. Iedere aikidoka bewandelt zijn of haar eigen weg in zijn of haar eigen tempo. Het gaat immers om persoonlijke ontwikkeling en iedere beoefenaar is hier zelf verantwoordelijk voor. Kenmerkend voor aikido zijn de vloeiende bewegingen en technieken die niet door middel van kracht maar juist door ontspanning hun effectiviteit laten zien.

De stage wordt georganiseerd door Aikido School Kinonagare te Bodegraven/Waddinxveen en Aikido Dojo Shinto Ryu te Gouda. Het evenement zal plaatsvinden in sportcentrum De Kuil in Bodegraven op vrijdagavond 30 januari, zaterdag 31 januari en zondag 1 februari. Het aikido van Alain Peyrache shihan is van uitzonderlijk hoog niveau, daarom verwachten we deelnemers uit binnen- en buitenland. Een ieder is van harte welkom! Kijk voor meer informatie op www.aikidobodegraven.nl.

Advertisements