Za.30 en Zo.31-08: 40 jarig jubileumfeest Kinderboerderij De Goudse Hofsteden

Kinderboerderij De Goudse Hofsteden viert dit jaar haar 40-jarig bestaan met een groot jubileumfeest in het weekend van 30 en 31 augustus. Twee dagen vol met leuke en gezellige activiteiten voor al onze bezoekers, oud-bezoekers en alle andere betrokkenen van de kinderboerderij.

Opening water- en zandspeeltoestel
Op zaterdag 30 augustus om 11.00 uur opent kinderburgemeester Diewertje Kerkhoven het nieuwe water- en zandspeeltoestel. Dit is een jarenlange wens van onze bezoekers en door middel van giften, acties, een loterij en een bijdrage van het Sint Jozefpaviljoen kan dit worden gerealiseerd. Het toestel is een onderdeel van de natuurspeelstrook en staat garant voor veel speelplezier.

Feestelijke activiteiten
Beide dagen zijn er veel activiteiten voor jong en oud. Zo is er een mini-midgetgolf en kan er met kleine bootjes gevaren worden bij de kinderboerderij. Er is een kinderdisco, poppenkastvoorstelling, paardenshow, springkussen, levend ganzenbord, klimactiviteit, ritten met paard en wagen en er worden creatieve workshops gehouden. Kinderen kunnen op beide dagen meedoen aan de dierenbingo en er is een enveloppentrekloterij met veel prijzen.

Het hele gezin of grootouders met kleinkinderen kunnen deelnemen aan het avonturenpad in het weiland. Met blote voeten lopen over een bospad, door grind, door het gras en zelfs door de modder en een hut bouwen. In samenwerking met scouting Wilo worden er spannende oversteken over het water gemaakt (voor wie durft) en er zijn spelletjes voor kinderen. Het avonturenpad wordt afgesloten met een voetafdruk en het bakken van broodjes boven een vuurtje.

Op het terrein is een terras ingericht en er zijn verse poffertjes, patat, stroopwafels, ijs en vele andere versnaperingen verkrijgbaar. Op zaterdagavond is de kinderboerderij geopend tot 21.00 uur met een optreden van What’s Next (muziek vanaf de jaren ’70 tot nu).

Het hele programma en de tijden zijn te vinden op de website: www.kinderboerderijgouda.nl